Lunchen på K-märkt har ingen meny. Istället dukar vi dagligen upp en säsongsbetonad buffé som bygger på de råvaror som finns just där och då.
Genom att inte ha en planerad, skriven meny kan vi köpa våra råvaror på natten. Då kan vi handla det som andra inte vill ha, sådant som det finns för mycket av eller som strax ska eller har gått ut i datum.
Hjälp, tänker en del – lagar de mat på gamla råvaror? Nix – men vi lagar mat på sådana råvaror som, om vi inte köpte och serverade dem där och då, skulle bli gamla och behöva slängas.
Bli inte rädda. Faktum är att detta ger oss tillgång till bättre råvaror – samtidigt som vi hjälper våra leverantörer att inte behöva slänga mat.
K-märkts lunchbuffé serveras bakfram. Först kommer smaksatta och tillagade gröna rätter – sist kommer kött, fisk och fågel. Det gör att våra gäster äter mer grönt – bra både för gästen och för vår jord.
Utöver att det är bra för miljön är det dessutom mycket roligare att jobba så här. Kreativa kockar, inspirerande matlagning och bra råvaror är de bästa ingredienserna för en god lunch.
Vi tänker annorlunda både för din och för miljöns skull.