Fem snabba frågor till Claes månsson - Konferenspoolen

Konferenspoolen använder cookies för att förbättra din upplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du användandet av cookies samt att vi behandlar din personliga information enligt vår integritetspolicy.

Läs mer Jag godkänner

Vi bokar din konferens kostnadsfritt!
08-21 61 00


Fem frågor till Claes Månsson
 

Claes Månsson har arbetat på en mängd teaterscener utöver Dramaten. Claes är kanske mest känd för sin medverkan i tv-serien Lorry
under åren 1989–1995. Claes har medverkat i ett antal filmer under åren. Han är utbildad på Scenskolan i Stockholm (avgångsklass 1984).
Anställd vid Dramaten från 1985 till 2014 och har där gjort ett fyrtiotal roller genom åren.

Claes Månsson

Claes svar på våra frågor:

Vad gör du för att fånga dagen?
Claes funderar en stund sen ler han och säger skrattande; ”Hmmm, jaaa, det jag tror jag gör för att fånga dagen är att
jag försöker vara ledig så mycket som möjligt.”

Vilken är din nästa stora utmaning?
Han verkar ha många olika projekt framför sig, då det tar en stund innan Claes säger att det är en pjäs som han skall göra nästa vår på Riksteatern.
I skrivande stund kan han dock inte avslöja vad den heter.

Var åt du din bästa måltid senast och vad åt du? 
Jaa, säger Claes, ”jag åt min bästa måltid i Antibes. På en fransk restaurang som heter ”Le Figuier de Saint Esprit”, där åt jag en avsmakningsmeny!
Ett underbart ställe, fantastisk mat, de har ett fikonträd inne i restaurangen!

Claes berättar om när de åt där för andra gången, det hade då gått ett år emellan. Deras dotter Lisa, var med denna gång.
Han berättar att när de satt och åt, hade hovmästaren kommit fram till deras bord och frågat om de hade varit där förut. ”Ja, ja vi har varit här förut,
ungefär för ett år sedan hade Claes svarat. ”Jag kommer ihåg er, säger hovmästaren, då satt ni där borta eller hur? ”Ja, svarade Claes, det stämmer.
” Det är verkligen en fantastisk hovmästare som kommer ihåg sina gäster, sen ett år tillbaka, då känner man sig sedd!

Beskriv ett möte som satte avtryck?
Det har ju varit ett par möten nu som satt avtryck, säger Claes, men det som har gjort mest intryck på honom, var när han träffade Hasse Alfredsson
för första gången. En person som Claes vuxit upp med, som han sett upp till och haft som idol.

De hade träffats när Hasse skulle sätta upp en pjäs på Dramaten. Han ville då ha Claes och Mats Bergman i huvudrollerna. Vid ett tillfälle precis i
början, hade Claes mött Hasse uppe i lunchrummet på Dramaten och då hade han börjat prata med Claes, som om de hade känt varandra hela livet.
Det är en sådan fantastisk förmåga, något som Claes har tänkt på mycket själv att försöka vara, särskilt när han träffar yngre människor.

Vilket är ditt drömresemål?
Antibes…jag älskar det stället!   

Gå till sidan "Konferenspoolen frågar"

Kontakta oss direkt på tel. 08-21 61 00 eller info@konferenspoolen.se