Karlstad Congress Culture Centre | Mat & dryck - Konferenspoolen

Konferenspoolen använder cookies för att förbättra din upplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du användandet av cookies samt att vi behandlar din personliga information enligt vår integritetspolicy.

Läs mer Jag godkänner

Vi bokar din konferens kostnadsfritt!
08-21 61 00

Anläggningen

Mat & dryck

Allt sedan starten av Karlstad CCC har vår målbild varit att måltiden ska vara en självklar del av upplevelsen. Genom både höga gastronomiska ambitioner och djup målgruppskännedom strävar vi efter att skapa smakupplevelser som går i samklang med varje evenemangs syfte.

I vår kärnverksamhet pendlar vi ständigt mellan olika måltidsformer, har stor variation i antalet gäster och ställer höga krav på oss själva när det gäller alla former av hållbarhet. Detta hindrar oss inte från att ha ett mycket gott renommé kring vårt kök, där nästan 100 % av gästutvärderingarna nämner maten som en överraskande guldkant – de flesta förväntar sig enklare måltider i ett stort kongresshus.

Några gånger per år tillåter vi oss att ta ut svängarna rejält med egna upplevelsemåltider, såsom Winemakers Dinner eller andra festliga arrangemang, exempelvis Akademisk högtid. Sammantaget har detta sedan starten 2011 gett oss ett kök som, med varsamhet om råvaror, ekonomisk förståelse och en god teamkänsla, skapat en måltidsprodukt som i många avseenden saknar motstycke.

I största möjliga mån lagar vi all vår mat från grunden. Utöver detta har vi ett eget bageri där vi bakar det mesta av vårt bröd, bullar och pizzadeg. Vi har även ett eget patisserie där vi tillverkar egengjorda praliner och desserter.
Vår restaurang, precis som anläggningen, är Svanenmärkt, vilket vi är mycket stolta över eftersom hållbarhet är viktigt för oss. Vi arbetar säsongsbetonat med närodlade råvaror i den mån möjlighet ges. Det kan dock ibland vara svårt att hitta alla råvaror i Värmland, men vi anser att hela Sverige är nära. Med det sagt kan vi skapa smaker från hela världen.

Våra lunch- och middagsmenyer skapas efter säsong och tillgänglighet av råvaror för att minska vårt klimatavtryck. Vi sätter därför er middagsmeny cirka 6 månader innan genomförandet och lunchmenyer cirka 1 månad innan för att säkerställa att allt är i sin ordning. Menyerna är under ständig kreativ utveckling, så hör gärna av er om ni har önskemål eller förslag – eller så låter ni lunchen bli en överraskning. Vi skräddarsyr gärna middagsmenyer baserat på tema, trycker er logotyp på bakelser/tårtor eller justerar serveringssättet utifrån era behov.


    Restaurang Karl IX

    Med närproducerad, genomtänkt mat av högsta kvalitet ger vi på Restaurang Karl IX en smakupplevelse utöver det vanliga. Restaurangen är Svanenmärkt och har plats för 1400 personer. Perfekt för alla typer av middagar och event.

Skicka din bokningsförfrågan till Karlstad Congress Culture Centre!

Vi återkommer till dig inom kort och berättar vad som finns ledigt och till vilka priser

Enligt nya lagen Dataskyddsförordningen (GDPR) får vi inte registrera dina uppgifter utan ditt godkännande. Genom att du klickar på "Skicka bokningsförfrågan" i ovan formulär ger du oss ditt godkännande till att Konferenspoolen får behandla och lagra dina uppgifter enligt vårt integritetspolicy. Skulle du vilja att vi tar bort dig ur våra register går det bra att maila till dataskydd@konferenspoolen.se.