På Ersta konferens & hotell tycker vi att mat och dryck är en viktig ingrediens för en lyckad konferensdag. Hos oss kan du beställa allt från frukost, fika till lunch, avslutande middag med fest till andra mat- och dryckarrangemang. Vi har fullständiga rättigheter.
Vår matfilosofi handlar om hållbarhet och bra råvaror
För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.
Alla våra maträtter tillagas från grunden och utan halvfabrikat. Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid à la minute och av färska, nyinköpta råvaror.
210 platser
Restaurang och festvåningen består av kök och restaurang med sittplats för 210 personer. Till verksamheten hör en stor terrass med eftermiddagssol och plats för 250 minglande gäster. Verksamheten drivs i det så kallade gamla diakonisshuset som stod klart 1864. Här bodde och levde diakonissorna fram till 1896 då de flyttade in i det nya diakonisshuset.