Maten, drycken och fikat under en konferens vid Sala Silvergruva tillagas i och levereras av familjen Skanevalls restaurang: utvärdshuset Måns Ols i Sala. Familjen har drivit den av Salaborna mycket omtyckta restaurangen i 20 år och konferensgästerna vid Sala Silvergruva blir alltid lika förtjusta i den goda maten och det goda fikat, även de. Mat, dryck och fika serveras vid Sala Silvergruva i anslutning till konferenslokalen.
Vid Måns Ols använder man sig i första hand av leverantörer i närområdet och den största delen av råvarorna har inte färdats många mil innan de, som färdiglagad rätt, landar på matgästens tallrik. För Sala Silvergruvas konferensgäster finns kött, fisk, fågel och vegetariskt att välja på bland maträtterna, vilka väljs i samband med konferensbokningen.
Måns Ols har dessutom starka historiska kopplingar med Sala Silvergruva. Namnet kommer från dammvaktaren Måns Olssson, som under 1700-talet var stationerad vid sjön Långforsen och redan på den tiden började med "utskänkning", d.v.s. servering.